top of page

De tennisschool in het jaar 2020?

23/01/2015

 

Planned Tennis in De Trainer, De vereniging

Planned Tennis schreef voor Tennisnetwerk.nl een artikel over het hedendaagse plannen van al die trainingen voor tennisscholen tegenwoordig, welk problemen daarbij komen kijken en welke oplossing daarvoor geboden kan worden! Zeg het maar, hoe ziet de Tennisschool 2020 eruit in jouw ogen? 

 

Back to the Future! 

Er zijn van die momenten dat je soms even terug in de tijd zou willen om -met de kennis van nu- het organiseren van tennistrainingen helemaal opnieuw in te richten.

 

Dan zou je misschien een vaste dag hebben voor trainingen voor jeugd Rood, Groen, Geel waarop kinderen zich kunnen inschrijven door op de open plek te klikken. Of je zou een flexibel systeem hebben als een ‘toss tennis’: er komen deelnemers en die vormen ter plekke groepjes afhankelijk van hun niveau. Wie weet zou je alleen maar ontwikkelgerichte trainingen aanbieden: maandag is forehand-les en is het altijd druk op de backhandles op donderdag en vrijdag.

 

Haken en ogen aan bovenstaande opties? Vast wel! Maar als we eerlijk zijn: die zitten er ook aan het huidige tennistrainingssysteem. Deelnemers die alleen op donderdag van 16.00 – 17.00 beschikbaar hebben om te trainen, en dan bij voorkeur wel met Marthe maar niet met Marit. Waar ouders zelf opgeven welk niveau hun kind zou moeten spelen, in plaats van de expertise van de trainer te volgen.

 

We willen dat tennisscholen deelnemers behouden en liever nog: dat ze kunnen groeien in deelnemersbestand. Zoveel mogelijk tegemoet komen aan de wensen en eisen van die deelnemers lijkt dan een must. Of is het een spiraal waar je niet in wilt belanden?

 

Zou het ook anders kunnen en de spiraal doorbreken? Hoe zou het eruit zien als we over een paar jaar een systeem hebben waar iedereen zichzelf aanmeldt? Dat je als trainer beslist voor wie je bepaalde trainingen openzet en ze zich zelf met een groepje inplannen? Dat voor iedere training een link met nuttige trainingsfilmpjes beschikbaar is. Dat E-learning een betaald onderdeel van de training is.

 

Wij gaan met innovatieve tennisscholen brainstormen om de tennisschool 2020 te schetsen. Hoe zou dat eruit kunnen zien en welke stappen kunnen jullie nu al zetten? Geef je mening hieronder of brainstorm mee!

 

Het Planned Tennis model ondersteunt tennisscholen bij de totale organisatie van trainingen: van inschrijven tot betalen | Kijk ook op www.plannedtennis.nl

bottom of page