top of page

Kopje koffie, planner?

02/06/2015

 

Het plannen van opleidingen, trainingen en workshops kan behoorlijk veel tijd in beslag nemen. Het zoeken naar een geschikte datum, het afstemmen met de trainers wanneer deze kunnen, het informeren van de deelnemer, toesturen van materiaal, regelen van de locatie.. We hoeven jullie natuurlijk niet te vertellen wat er allemaal bij komt kijken, want je bent er dagelijks mee bezig.

 

Wij ervaren dat het makkelijker en leuker kan! En nee, we nemen niet de hele planning uit handen. We denken juist dat een goede planner het verschil kan maken.  We zorgen er wel voor dat iedereen in het proces betrokken wordt bij zijn aandeel in de planning. Zodat de planner het overzicht bewaakt en de uitzonderingen kan managen. En meer tijd overhoudt voor nazorg, overzichten voor klanten en zo de klanttevredenheid optimaal realiseert.

 

Hoe we dat doen?

 

Zelforganisatie 

Trainers of docenten kunnen trainingen die door de planner zijn aangemaakt ‘claimen’ om te geven.  Als planner geef je aan welke categorie trainers voor de cursus in aanmerking komt. De cursussen/trainingen die je aanmaakt, worden dan automatisch vrijgegeven voor deze groep trainers. Op het moment dat zij de cursus claimen, staat de trainer automatisch ingepland, krijgt een bevestiging en de cursus verdwijnt voor overige trainers.  De training wordt dan inschrijfbaar voor deelnemers. De planner ziet op zijn ‘dashboard’ welke cursussen nog niet zijn geclaimd en kan daarop actie ondernemen.

 

Op maat inschrijfformulieren

Voor Incompany trajecten kun je als planner een op maat inschrijfformulier voor de klant maken. De deelnemer schrijft dan in op een formulier met achtergrond en logo van het eigen bedrijf. Je kan kiezen of je een team of een individu laat inschrijven. Zodra de inschrijving er is, krijgen ze dezelfde service als deelnemers van open inschrijvingen: automatische uitnodiging met alle trainingsgegevens en cursusmateriaal, ze staan op een digitale presentielijst (de trainer klikt op telefoon aanwezigheid aan) en worden bij een wijziging in de planning vanzelf geïnformeerd.

 

Als planner heb je dus nog de regie zonder dat je alle taken zelf hoeft te doen: een stukje wordt door Planned Learning uit handen genomen, trainers nemen hun aandeel in de planning; en jij? Jij neemt nog even een kopje koffie om daarna op je dashboard te zien of alles loopt zoals je wilt.

 

Nu we het toch over koffie hebben.. 

In ruil voor een koffie komen we graag langs om je planningsvraag te bespreken. Mail ons op info@plannedlearning.nl

 

bottom of page